Melyek a Oroszlánháj szarkalábai, és hogyan kezelhetők?

Az „oroszlánháj” szarkalábak egyre növekvő tömegekben jelentkeznek az évek előrehaladtával. Minden hölgy számára érthető, hogy ezek a ráncok nem csak kellemetlenek, de bizonyos esetekben a bőröregedés is jellemző. Miért fordul elő többnyire a homlokon, és mi a teendő, hogy ezeket a ráncokat eltűntessük?

A ráncok kialakulása

Nagyjából a harmincas évektől elkezdődik egy nő életében a változás, ami a bőrében is megmutatkozik. Először a korábban sima bőr, ha nem is mély, de azért még érzékelhető ráncokkal látjuk el. Ezeknek az éjszakai pihenéssel és a stressz elkerülésével apránként meg lehet akadályozni a bőr öregedését.

Oroszlánháj szarkalábak

Az oroszlánháj szarkalábak a homlokon, az orrnyereg és az orr közötti ráncokra vonatkoznak. Egy másik elnevezése a “olasz zászló” ránc. Az oroszlánháj ráncokat a homlokon lévő izmok összehúzódása okozza. Egy oroszlánháj szarkaláb otthon vagy akár a rendelőben is eltávolítható – nyugodtan odahaza is megpróbálkozhatsz ezzel a módszerrel.

A megoldás: ránctalanító kezelések

Az első lépés a téma megfelelő megismerése, hogy tisztában legyél a ráncok okozta bőröregedéssel. Ezt követően érdemes tudni az eltávolításukra alkalmazható módszereket és ezek hatásait.

Botox-kezelés

A Botox-kezelés során olyan mikro-gyógyszerint adnak be, amelyek elnyomják az oroszlánháj szarkalábokat kiváltó izmok aktivitását. A hatás néhány hétig tart, majd fokozatosan enyhül. A Botox-kezelés költsége a beteg és az orvos közötti tárgyaláson alapul. Az eredmény nem azonnal látható: általában néhány nappal később jelentkezik.

Injekciós ránctalanítás

Az injekciós ránctalanítás az oroszlánháj szarkalábok eltávolításának egyik leghatékonyabb módja. A bevitt anyagok hatékonyan csökkentik a ráncok mélységét és szélességét. Ennek a módszernek a hatékonysága két-három hónapon belül látható. Az injekciós ránctalanítás magasan kvalifikált orvosi közreműködésre van szükség. A hatás 2-4 hónapig is tarthat.

Arcfeszesítés

Az arcfeszesítési eljárások kevés fájdalommal járnak, gyorsan elvégezhetők, és az oroszlánháj eltüntetésére szolgálnak. Az atléta arcplasztika szabályozza az arcizmokat, és feltölti a ráncokat. Az eljárás csökkenti a ráncok mélységét és szélességét. Az arcfeszesítési eljárás csökkenti az arc és a homlok ráncait, a kívánt eredményeket számos esetben azonnal megtapasztalhatjuk.

Összegzés

A stressz, az idő múlása és az öregedés alattomosan kezdődik az arcodon, és minden egyes ránc csak a bőröregedés szimbóluma. Az oroszlánháj szarkalábak – amelyek a homlokon, az orrnyereg és az orrbiborulat között jelentkeznek – becsléseink szerint már a harmincas életévek kora után jelentkeznek. Bizonyos orvosi kezelési módszerek, például a Botox-kezelés, az injekciós ránctalanítás és az arcfeszesítés segíthetnek a harmincas években jelentkező oroszlánháj szarkalábok kezelésében. Ebben a cikkben hasznos információkat és ötleteket kaphattál az oroszlánháj szarkalábok kezelésére vonatkozóan.

Copyright © 2024. All rights reserved.