Új divat trend – bohóc kontúrozási technika.

Arcformázás, másnéven kontúrozás. Nagyon népszerű az olyan nők körében, akik mindent megtesznek a csodás kinézet érdekében. Mostanában az arc formázása új szintet ért el. Miért? Eddig csupán 2 árnyalatot használtunk, esetleg bronzosítót, vagy pirosítót. Mostanában viszont egyre több árnyalatú termék kerül az arcunkra. Kétség kívül rengeteg idő és gyakorlás kell a kívánt hatás eléréséhez, de mindenképp megéri! Az arcformázás ezen formáját bohóc kontúrozásnak nevezzük. Mik a hátrányai ennek a „cirkuszi” sminknek?

shutterstock_103392647_2

Kezdjük a bohóc kontúrozás előnyeivel. Eltakarjuk az összes bőrhibát, és az arcnak ovális forrmát kölcsönözhetünk. Az ovális arc az ideális forma, épp úgy mint a homokóra alkat a testnél. Az arc formázása közben eltakarjuk a szem alatti karikákat, a pattanásokat vagy az elszíneződéseket. Elrejtjük a tokát, finomítunk az orr formáján, a táskák eltűnnek, a széles homlokból keskenyet varázsolunk. Továbbá rengeteg nő szinte ölni tudna azért, hogy úgy nézzen ki, mint a filmekben a sztárok. Ezt a külsőt pedig csak erős sminkkel lehet elérni.

Hogyan csináljuk helyesen a bohóc kontúrt? Szükséged lesz rengeteg kozmetikumra, szivacsokra, ecsetekre. Több árnyalatú alapozó, bronzosító és pirosító kell hozzá. Fontos, hogy minden termék folyékony legyen. A kozmetikumok felviteléhez használj vastag és lapos ecsetet. Az árnyalatok egymásba mosása lehetséges lesz a szivacsoknak köszönhetően. Kezdj a világos árnyalatokkal, majd jön a pirosító, végül a sötétebb árnyalatú termékeket vidd fel az arcodra. Ezután jön a bronzosító, a sötétebb színű árnyalatokhoz passzoló színben. Nagyon fontos az árnyalatok egymásba mosása, hogy tökéletes hatást érjünk el. Nem hagyhatsz egyetlen pontot sem, ami nem passzol tökéletesen a sminkedbe. Senki sem szeretne egy olyan sminket viselni, ami foltos.

Sajnos az arcformázásnak hátrányai is vannak.Először is rengeteg jó minőségű, hozzád passzoló kozmetikumra van szükséged. Másodszor olyan smink eszközökre lesz szükséged, amiket rendszeresen tisztítani kell. Harmadszor egy ilyen smink lemosása nem kevés tisztítószert igényel, ami irritálja a bőrt. Végül folyamatos ápolásra szorul az arcod, hogy a rengeteg smink használata miatt ne irritálódjon, és a lehetséges bőrbetegségeket is elkerüld.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2023. All rights reserved.