Hogyan működik a vízálló szempillaspirál, és hogyan alkalmazzuk?

Milyen fajta vízálló sminkeket ismersz? Egyértelműen elsősorban ezeket a szemre gyártják, például szemhéjpúder, ceruza, tus, szempillaspirál. Ezek a termékek ellenállnak a könnyeknek, izzadásnak, az időjárásnak és a dörzsölésnek. Hogyan működnek? Általában sokkal kevesebb vizet tartalmaznak, mint a nem vízálló társaik. Vízállóságukat a speciális, olajokból, waxokból, polimerekből álló összetételüknek köszönhetik. Ezek az anyagok erősen rátapadnak a bőrre. A vízálló szempillaspirálok keratint, biotint, melyek táplálják és elősegítik a szempillák növekedését.

No7MascaraReveiw2

Viszont nem minden vízálló smink teljesen biztonságos. Az irritáció a szempillaspirálok és a tusok körében a legjellemzőbb, hála a fixáló anyagoknak bennük. Vízálló szempillaspirál vásárlásakor figyeljünk néhány alap információra, például, hogy a termék volt-e bőrgyógyászatilag tesztelve, így azt is tudni fogod, hogy érzékeny bőrűek, vagy kontaklencsét használók számára hordoz-e veszélyt a termék.

Most néhány szó a vízálló spirál és szemfesték lemosásáról. A leghatékonyabbak erre a célra a kétcélú sminklemosók. Ajánlott a babaolaj használata is. Soha ne dörzsöld a szempillák körüli területet, mert a pillák kieshetnek, eltörhetnek, vagy irritációt okozhatsz. Csak áztass be egy vattakorongot a választott sminklemosóba, nyomd rá az érintett területre, és várj ameddig a smink „megolvad”. Ha szükséges, ismételd meg a folyamatot.

Hogyan működik a vízálló smink használata? Figyelj arra, hogy semmilyen kozmetikum ne jusson a szemedbe, mert irritációt, vagy vörösséget okozhat. Ebben az esetben a szemet azonnal, bő vízzel ki kell mosni. A vízálló alapozót először a kezeken fel kell melegíteni, utána mehet az arcra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2024. All rights reserved.