Hogyan napozzunk helyesen? Naptejek, D-vitamin, és további tippek a káros sugárzás elleni védelemről.

Tombol a nyár. Napozunk, a kék ég alatt fekszünk órákat. De van róla fogalmunk, hogy milyen óvintézkedéseket kell tennünk a napsugár elleni védelem érdekében? Tudjuk hogy hogyan kell a naptejet használni, és mikor a legbiztonságosabb kifeküdni a napra? Mi van a D-vitaminnal? Van más módszer is a bőr nap elleni védelmére?

bikini-lady

Miért napozzunk?

Minden évben figyelmeztetnek a bőrgyógyászok a napozás veszélyeiről, főleg a déli órákban, a leégésről, bőrrákról, vagy elváltozásokról. Részben igazuk van. Viszont a napozás jó oldalait nem említik meg. Miről is szól? Jól tudjuk, hogy a napnak köszönhetkjük a D-vitamin nagy részét. Miért is kell ez a vitamin? Mert hozzájárul a csontok, az idegek, izmok, immunrendszer, érrendszer és szaporodó szervrendszer helyes működéséhez. A D-vitamin fejleszti a szövetek működését, és a melanin előállítását. A D-vitamin érzékenyek számára viszont ez a hatalmas adag komoly betegségek kialakulásához vezethet. Ne hezitálj a napozásról, de okosan csináld! Napi fél óra napozás bőven elég a testnek a barnuláshoz és a D-vitamin előállításához is.

Hogyan használjuk a naptejet?

Hogyan védhetjük még a bőrt a nap káros hatásaitól? Az igazság az, hogy az összes olyan kozmetikum, ami UV-szűrőt tartalmaz szárítja a bőrt, és fehéríti az arcot. Éppen ezért ajánlott minden használat előtt radírozni a bőrt, a krémet pedig egyenletesen eloszlatni az egész testen. A fehérítő hatást bronzosítóval vagy egy sötétebb árnyalatú púderrel kompenzálhatjuk. Ne feledd a tested legérzékenyebb részeit sem bekenni, mert ezek különösen sérülékenyek. Ilyen részek a szemhéjak, arc, fülek, száj, a nyak hátulja, térdek, ruha alatti bőr és lábak. Tudsz más technikát az UV védelemhez? Oliva olaj, dió olaj, almák, kávé, tea, vörösbor, brokkoli és bazsalikom használatával csodás eredményeket értek el. Ezek a fentebb említett termékekben kiadós részt tesznek ki. Teli vannak vitaminokkal és ásványokkal. Ezeknek köszönhetően szép és egészséges lesz a bőröd.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2024. All rights reserved.