A szempillák kihullanak és nem hajlandóak nőni! Mit tehetsz, hogy egészségesen tartsd őket?

Mit tehetsz, ha a szempilláid egyre rosszabbak? Ha naponta 2-3 szempillád kihullik, az teljesen normális és nem kell aggódnod. Ha azonban ennél többet veszítesz, akkor lehet, hogy valamilyen betegségben szenvedsz, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyod a napi szempillaápolást. Megosztjuk a legjobb tippeket és gyógymódokat a szempillahullás ellen. 

Hogyan állítsuk meg a szempillahullást?

1. Szempilla sminkelés: ne feledd, hogy a szempillaspirált tisztán kell tartani!

Ez egy apró részlet, amelyről kiderül, hogy nagyon fontos! Befolyásolja a szempilláid állapotát. A kefén lévő szempillaspirál csomók elrontják a sminket és rontják a szempillák megjelenését, valamint állapotát – baktériumokat hozzájárul a szempillák elvesztéséhez. Ezért a szempillaspirál keféjének tisztítása az egyik legfontosabb dolog, ami a szempillák egészségéért tehetsz.

2. Szempillaápolás: használj szempillaszérumot!

A szempillanövesztő szérum még mindig az egyetlen teljesen hatékony, szempillák számára készült termék. Ezt a fajta terméket úgy tervezték, hogy teljesítse a szempillák igényeit és erősítse őket a gyökerektől a végekig. A szérum képes megvastagítani és meghosszabbítani a szempillákat, így azok kétszer hosszabbak és dúsabbak lesznek. Olvasd el a véleményeket és a termékek rangsorát, hogy kiválaszt a számodra megfelelőt. Ez a legegyszerűbb és jelenleg a leghatékonyabb szempillanövekedés fokozó.

3. Szempillavesztés: működnek a kiegészítők?

Ha a táplálkozásodból hiányoznak a vitaminok, a szempillák előbb-utóbb szenvedni fognak. Az étkezési szokások megváltoztatásával, de legalábbis vitamin- és ásványi anyag pótlással belülről erősítheted őket. Tudtad, hogy a csalán- vagy a lóheretea a hajra és a szempillákra is jótékony hatással van? Napi egy csésze elég ahhoz, hogy körülbelül négy hét után észrevedd a javulást.

4. Szempilla smink: próbálj meg szempillatápláló szempillaspirált találni.

Rengeteg szempillaspirál van a boltokban, ezért úgy érezhetjük, hogy el vagyunk havazva. Mindegyik szép dús szempillákat ígér, de érdemes olyat választani, amelyik nem csak a megjelenést fokozza, hanem a formulában lévő erős, természetes növényi eredetű anyagoknak köszönhetően javítja a szempillákat. Ideális esetben válasz természetes olajokkal, búza- vagy szójacsíra kivonattal és panthenollal rendelkező szempillaspirált. Az ilyen típusú szempillaspirálok szépítő hatásúak, erősítik a szempillákat és egyúttal megelőzik a károsodást.

Szempillahullás. Kötelező olvasmány!

Ha a szempilláid folyamatosan hullanak annak ellenére, hogy minden nap ápolod őket, ne bagatellizáld el. Fordulj orvoshoz az ok felderítése érdekében. Ilyen például a gyógyszeres kezelés, a hormonális egyensúlyhiány vagy a szempilla atkák (emberi parazita).

Copyright © 2024. All rights reserved.