Hogyan lehet kiemelni az ajkakat? Esztétikai orvostudomány és sebészeti ajakműtétek

Ha nem tetszik az ajkaid mérete vagy alakja, akkor megfelelő kozmetikumokkal korrigálhatod. Ha tartós eredményt szeretnél, jó választás a plasztikai sebész vagy az esztétikai orvos segítsége. A következőkben megtudhatod milyen esztétikai és sebészeti eljárások léteznek.

Ajakfeltöltés zsírral

a legtermészetesebb módja az ajkak nagyobbá tételének. A módszer során zsírszövetet vesznek a hasból vagy más testrészből és azt az ajkakba fecskendezik. A plasztikai sebész egy speciális, hajlékony tűt vezet be és nagyon lassan veszi ki, hogy a zsír megfelelő adagját befecskendezze. Ezt a műveletet érzéstelenítő alatt végzik.

Goretex implantátumok

tartós ajaknagyobbítást biztosítanak. A Goretex implantátumokat úgy tervezték, hogy a befogadó ne tudja kilökni őket. A Goretex implantátum egy vastag szál vagy kis szövetdarabok, amelyek bármilyen alakúra vághatók. A fonalat a bőr alá teszik, míg a szövetet az ajak alakjára vágják és a bőr alá csúsztatják. Ezt a műveletet érzéstelenítő alatt végzik.

Artecoll ajak feltöltés

Az Artecoll kollagén és mikroszkopikus plexi molekulák keveréke, amelyet a bőr alá fecskendeznek. A hatás körülbelül egy évig tart. A kezelés helyi érzéstelenítéssel történik.

Aquamid ajak feltöltés

Az Aquamid vízből (97,5%) és hidrogélből (2,5%) áll. A gél a vizet zselévé alakítja, amely nem szívódik fel és nem mozdul el. Az Aquamid egyszer használatos fecskendő formájában kapható. Egy vékony tűvel a bőr alá kell beadni. A sebész a beavatkozást helyi érzéstelenítésel végzi.

Sebészeti eljárások

A sebészeti eljárások az ajkak tartós megnagyobbítására vagy az ajkak alakjának korrekciójára szolgálnak. Általában az ajkak és a bőr közötti vonal átvágásával, a bőr egy vékony csíkjának eltávolításával, az ajak végének enyhe meghúzásával és összevarrásával jár. Az ajkak szélén egy kis heg marad, amelyet ajakfestékkel vagy tartós sminkkel kell elfedni.

Más eljárások célja a felső ajak közepének megemelése az orr tövénél lévő bőrcsík levágásával és eltávolításával. Az ajkakat akár kisebbé is teheted. Ehhez a száj belsejében lévő ajak nyálkahártya egy részét bemetszik.

A beavatkozásokat általános, helyi vagy intravénás érzéstelenítéssel végzik.

Copyright © 2023. All rights reserved.