Hogyan lehet a hajat természetes módon sötétebbé tenni?

Mindannyian nagy rajongói vagyunk a természetes arc-, test- és hajápoló termékeknek és kezeléseknek. Koncentráljunk azonban a hajra. Pontosabban arra, hogy természetes módon sötétebbé tegyük. Tökéletes választás azoknak, akik vegyszerekkel terhelt festékek nélkül szeretnének változtatni a kinézetükön. A bejegyzésben 3 hatékony módszert mutatunk a haj természetes, otthoni sötétítésére!

Először is meg kell jegyezni, hogy a természetes gyógymódok nem hoznak masszív változást, de ha finom hatásokra vágysz, akkor az otthoni kezelés mindenképpen jó választás! A nagyszerű dolog, hogy a természetes megoldások nincsenek negatív hatással a haj állapotára, pontosabban nem okoznak károsodást (ellentétben a kémiai festékekkel). Ezeket már ősidők óta ismerik és már dédnagymamáink is használták. Vannak, akik már egy kezelés után észreveszik a különbséget, míg másoknak hosszabb ideig kell használni őket – ez a hajad állapotától és színétől függ. A 3 gyógymód természetes módon és hatékonyan sötétíti a hajat!

1. Ricinusolaj

A hidratáló és antibakteriális hatás mellett a ricinusolaj sötétíti a hajszínt! Ezért használják a lányok természetes szempilla- és szemöldökszérumként, de semmi akadálya, hogy a hajba is tegyük! Ahhoz, hogy ricinusolajjal mélyítsd a hajszínt, olajos kezelést kell végezned, de először gondolkodj el azon, hogy keverd össze más olajjal, mert elég sűrű és elnehezítheti a hajat. Tehát keverj össze két olajat és oszlasd el egyenletesen a hajadon, csinálj magas kontyot, tegyél rá egy zuhanyzósapkát, tekerd be a fejed egy törölközőbe és tartsd a turbánt minimum egy órán át (akár egész éjszakára is benne hagyhatod). Az olaj hatékony kimosásához először használjunk kondicionálót, majd samponozzuk be a hajat és a fejbőrt. Így megbizonyosodhatsz róla, hogy az olaj valóban távozott a hajadból.

2. Zsálya

A zsálya antibakteriális és korpásodás elleni tulajdonságai miatt beválik a hajra és a fejbőrre. Azért szerepel a listánkon, mert sötétítő hatása is van. A keverék elkészítéséhez egy erős főzetet kell készítened úgy, hogy 2 kanál zsályát (vagy 2 teafüvet) kevés forró vízzel keverd össze. Hűtsd le a keveréket és add a samponodhoz. Természetesen készíthetsz még belőle és adhatod kondicionálóhoz is. A zsályával dúsított sampont vagy kondicionálót a szokásos módon használjuk.

3. Csalán öblítés

A hajöblítő készítése egy másik zseniális módja a szálak színének elmélyítésének. Használhatod a csalánt. Megvásárolhatod a gyógynövényboltban, vagy magad szedheted a réten. Önts forró vizet (500 ml) 3 kanál csalánra. Tedd félre a keveréket. Ha kihűlt, áztasd be a hajadat néhány percig. A csalán amellett, hogy sötétíti a hajat, megakadályozza a hajhullást és felgyorsítja a növekedést. Meg kell azonban jegyezni, hogy kiszáríthatja a hajat, ezért jó, ha utána hidratáló balzsamot használsz.

Copyright © 2024. All rights reserved.