Alapvető smink eszközök. Milyen smink eszközöket érdemes beszerezni?

Sminkelés, elméletben mindannyian tudjuk, hogyan kell csinálni. Azonban hányszor fordult már elő, hogy a szemünkön kivételesen ferde volt a vonal, a homlokunkon pedig a rengeteg púder használata ellenére is fénylett a bőr? Ezek olyan problémák, amelyeket egyszerű smink eszközökkel megelőzhetsz.

A jó smink olyan, mint egy játék. A győzelemhez sok tapasztalatra vagy csalásra van szükséged. Azok a csalók, amelyek megkönnyítik a másik szint elérését, a különböző smink eszközök.

LEGJOBB SMINK ESZKÖZÖK

1. Sminkszivacs

A legegyszerűbb és legnépszerűbb smink eszköz a Beauty Blender. Nyilván nem feltétlenül kell, hogy az adott márka legyen, bár a vélemények szerint egyértelműen ez a legjobb. Miért hasznos a szivacs? Mert számos ecsetet helyettesíthet – fel lehet vele vinni alapozót, concealert vagy más kozmetikumokat a kontúrozáshoz. Még a sarkokba és az arc nehezen elérhető területeire is, keskeny hegye miatt. Mindig legyen kéznél.

2. Törlőkendő

Ha zsíros és fényes a bőröd, akkor szükséged lehet a törlőkendőkre. Nyilván nem a legszükségesebb dolog a kozmetikai táskádban, de megkönnyíti a sminkelés befejezését. Elég egy darab, hogy megszabadulj a T-zóna felesleges faggyújától anélkül, hogy tönkretennéd a sminket. Ez az egyszerű eszköz jól jöhet napközben, amikor a zsíros bőrt szeretnéd ápolni.

3. Precíz ecset

Egy kicsi, vékony és precíz ecset nélkül nem tudsz jó sminket készíteni. A ferdén vágott ecset hasznos lesz a szemhéjfesték felviteléhez a szempillasor mentén vagy a szemceruza felviteléhez. A lekerekített és lapos ecset segít a rúzs felvitelénél, míg a kerek és bolyhos ecset a szemhéjfesték felvitelénél. A kis ecseteknek rengeteg felhasználási lehetősége van, és legalább kettőnek kell lennie a gyűjteményedben – egy bolyhosnak és egy laposnak.

4. Szemceruza-sablon

A sminkelésben jelentős kérdés a tökéletes vonal megalkotása, főleg, ha kicsit kifelé akarod húzni. A nagy sietségben könnyen előfordulhat, hogy túl magasra vagy túl mélyre húzol egy görbe vonalat, ami megváltoztatja az arcod arányait és a tekinteted szomorúnak tűnhet. Itt jönnek a különböző szemceruzasablonok: ezek készülhetnek műanyagból, szilikonból vagy papírból. Miután a szemedre helyezed, meghatározzák, hogy merre menjen a vonal.

5. Puff a laza púderhez

A púder felvitele még egy nehéz dolog, mert ha túl sokat használunk belőle, annak rossz vége lehet számunkra.  Ahhoz, hogy elkerüljük a túl sok mattítást és a megfelelő mennyiségű púdert használjuk, hogy valóban a helyére állítsa a sminket, érdemes puffot használni. Finoman elsimíthatjuk a bőrt és ha tartósabb hatásra van szükségünk, akkor egyszerűen felpaskolhatjuk a terméket.

6. Szempillagöndörítő

A szempillagöndörítőt mindannyian ismerjük. Azonban nem mindenki tudja, hogyan kell használni. Ha helytelenül használjuk, a szempillagöndörítővel könnyen sérült szempillákat kaphatunk. Ennek elkerülése érdekében használhatsz szempillagöndörítőt. Ez egy kis eszköz, amely hasonlít a hagyományos hajgöndörítőhöz, de sokkal kisebb – a szempillák rövidsége miatt. Hő segítségével néhány egyszerű mozdulattal segít a szempillák göndörítésében.

7. Műszempilla applikátor

Végül egy olyan dolog, ami sokak számára feleslegesnek tűnik, de rengetegen szerették ezt a kütyüt a mindennapi sminkelés megkönnyítéséért – a műszempilla applikátor. Ha nem tudsz bánni a csipesszel és nem tudod az ujjaiddal felhelyezni a szempillákat, akkor ez a kütyü pont neked való. Könnyen megfoghatod a szempillát és a szemhéjra helyezheted és nem kell a ragasztóval bajlódnod. Érdemes kipróbálni.

Copyright © 2024. All rights reserved.