Szemöldökszérum vagy szemöldökolaj: Melyik a hatékonyabb?

A vastag és telt szemöldök sok nő álma. Mit tegyünk, ha a tartós smink nem nekünk való, de nagyon szeretnénk szép szemöldököt? Két lehetőség közül választhatunk: vagy szemöldökszérumot, vagy természetes olajat használunk. 

Az anyatermészet nem mindegyikünket ajándékozott meg vastag és könnyen formázható szemöldökkel. Sajnos sokunknak magunknak kell megküzdenünk a lenyűgöző szemöldökért.

Hogyan lehet lenyűgöző szemöldökünk?

Szerencsére van néhány módszer, amely segít kihozni szemöldökünk természetes szépségét. Természetesen rajtunk – főként az elvárásainkon – múlik, hogy melyik megoldást választjuk.

Választhatjuk a rövidebb utat és dönthetünk úgy, hogy tartós szemöldököt csináltatunk – ez mégis elég költséges megoldás és egy kicsit megköti a kezünket az esetleges későbbi módosítások tekintetében. A tartós szemöldök olyan, mint egy tetoválás, amit ha megcsináltatunk, néhány évig velünk marad.

Egy határozottan olcsóbb módszer, amivel megerősíthetjük és kihozhatjuk szemöldökünk rejtett szépségét, a szemöldökszérum. Egy jó minőségű termék, amely elősegíti a szemöldök növekedését és javítja a vastagságát, nem csak megszépíti a szemöldökét, hanem megakadályozza a szemöldök elvékonyodását és belülről erősíti a szőrzetet.

Egy másik gyakran választott alternatívát a szemöldökolajok kínálnak. Az ezen természetes anyagok által létrehozott hatásokat gyakran hasonlítják össze a szemöldökszérumok által elért eredményekkel. Hiszen a természetes olajok is képesek táplálni, erősíteni és javítani a szemöldök vastagságát.

Így felmerül a következő kérdés: melyik a legjobb módja a szép szemöldök kialakításának?

Szemöldökszérum – az igényesek számára

A szemöldökszérumokat előnyben részesítők hangsúlyozzák, hogy nincs jobb módja a szemöldök erősítésének, növekedésének felgyorsításának és vastagságának javítására, mint egy jó szemöldökerősítő. De mit is jelent valójában a jó? Egyszerűen fogalmazva, a jó szemöldökszérum az a kozmetikum, amely a legjobb minőségű, a szervezetünk számára biztonságos, a legmagasabb koncentrációban felhasznált összetevőket kínálja. Csak egy jól összeállított szemöldökszérum fog hatékonyan és gyorsan működni.

A szemöldökszérumok legnagyobb előnye a teljesítményük és a szemöldökre gyakorolt hatásuk. A szemöldökszérumok 2-3 héten belül hatnak. Nincs semmi, ami kiemelné a szemöldök természetes szépségét, mint egy jó szemöldökszérum, amit ha rendszeresen használunk:

  • a tüszők megerősítésével kezeli a ritkuló szemöldököt,
  • táplálja és javítja a szemöldök nedvességtartalmát,
  • napról napra teltebbé teszi a szemöldököt,
  • intenzívebbé teszi a színt és fokozza a szemöldök fényét,
  • rugalmasabbá teszi a szemöldökszőrszálakat.

Szemöldökolaj 

Azok viszont, akik javítani szeretnének a szemöldökükön, de valamilyen oknál fogva nem akarnak profi segítséghez nyúlni, a szemöldökszérum alternatíváját is használhatják, mégpedig a természetes növényi olajokat. Az olajok nagyon jó hatással vannak a szemöldökre is, nem csak a hajra.

A legjobb szemöldökolajok többek között:

  • ricinusolaj (a legjobb minősítésű),
  • argánolaj (univerzális),
  • rozmaringolaj (stimuláló).

Egy jól megválasztott, a szemöldök igényeit kielégítő olaj nem csak a szemöldöknek képes biztosítani a szükséges táplálást és megakadályozni a kiszáradást, hanem erősíti a tüszőket, elősegíti a növekedést, megakadályozza a ritkulást és ennek következtében a szemöldök telt lesz. A természetes olajok biztos megoldást jelentenek?

Annak ellenére, hogy egyértelműen olcsóbb, ez a megoldás kevésbé hatékony és gyengébb – a természetes olaj soha nem fogja helyettesíteni a jó szemöldökszérumot, ezért jobb, ha csak akkor használjuk a természetes olajokat, ha a szemöldökünk nem súlyosan sérült és ha nem számítunk gyors és mélyreható hatás elérésére.

Copyright © 2024. All rights reserved.