Bőrgyógyászok választása: Az 5 legjobb arcszérum rosacea ellen

A rosaceás bőr esetén az arcszérum egyszerűen mellőzhetetlen. A szakértők egybehangzó magabiztos vélemény az: hogy a formulát alkotó összetevőknek kell a legfontosabb szerepet játszaniuk a termékek kiválasztásánál. Alaposan kielemezték a legkedveltebb termékeket, hogy győztest hirdethessenek. Fusd át a szakemberek ajánlásával született rosacea elleni szérumokból álló rangsort. Essen a választásod bármelyikre, nem fogsz csalódni.

Mit tartalmaz egy jó rosacea elleni arcszérum? 

A legfontosabb hasznos összetevők a következők: 

 • C-vitamin
  Elhalványítja a pigmentfoltokat, ezáltal a bőr egységes tónusú lesz. Erősíti az érfalakat, ennek köszönhetően azok sokkal rugalmasabbá válnak. 
 • K-vitamin
  Nyugtatja a bőrt és eltünteti a kitágult hajszálereket, ráadásul a véralvadási mechanizmusra is jótékonyan hat. 
 • Zöldtea
  Javítja a vérkeringést és erősíti a hajszálereket, ezzel akadályozza meg az elszakadásukat. 
 • Vadgesztenye
  Ennek az összetevőnek a fő feladata a vérerek összehúzása. Gondoskodik továbbá a szakadt hajszálerek felszámolásáról és a továbbiak roncsolódásának is gátat szab. 
 • Ázsiai gázló (Asiatic pennywort), vagyis Gotu kola
  Nyugtató mechanizmusa mellett, javítja a vérkeringést és stimulálja a kollagén és elasztin termelést.  

A fenti összetevők az alábbiakban felsorolt termékekben is megtalálhatóak. Ezenkívül mindig tartsd észben, hogy a kipirulásra hajlamos és szakadt hajszálerekkel tarkított bőr esetén a következőket kerüld el:  

 • szintetikus pigmentek 
 • parabén
 • tartósítószerek, pl. SLS
 • alkohol

Hiszen ezek az összetevők esetleges irritációt okozhatnak az érzékeny bőrön, ezzel rontva tovább a helyzeten. 

A bőrgyógyászok véleménye alapján a TOP 5 érzékeny bőrre készült bőrpír elleni arcszérum 

1. Nanoil Anti-Redness Face Serum

A Nanoil szérumja kifejezetten rosaceás bőrre készült, ám érett, illetve hiperpigmentációra hajlamos “normál” bőrtípusra is nyugodt szívvel használható. A rövid INCI lista a bizonyíték arra, hogy a benne található néhány természetes összetevő önmagában képes hatékonyan megküzdeni a pókháló erekkel. Néhány használat elegendő ahhoz, hogy a szakadt hajszálerek és a bőrpír halványodni kezdjen. A benne található hársfa kivonat megelőzi a gyulladást és nyugtatja a bőrt, ráadásul az aromája is frissítő. Ezenkívül a hiperpigmentáció ellen is hatásos, kiegyenlíti a bőrtónust és késlelteti a ráncok kialakulását, mindezen hatások egy indiai növény, a Punarnava kivonatának köszönhetőek. 

Használata: A Nanoil szérum naponta kétszer is használható. A sminkedet sem fogja tönkretenni; sőt egy ragyogást adó primert is kiválthat. Az állaga pillekönnyű és gyorsan felszívódó, semmilyen zsíros maszk szerű érzést nem hagy a bőrön. Többet is megtudhatsz róla a on www.nanoil.hu oldalon. 

2. Medik8 Calmwise Serum

A Medik8 Calmwise Serumja tökéletes választás szakadt hajszálerekhez és érzékeny bőrhöz, az aknés rosacea kezelésében is nagy segítség. A formula nagyon egyszerű, mindössze hét összetevőt tartalmaz. Éppen ahogyan az előző termék, ez sem tartalmaz semmilyen színezéket vagy illatanyagot. A zsályakivonat az egyik fő összetevője, amely enyhülést hoz a gyulladt bőrnek. A teprenone-nak, vagyis egy szabadalmaztatott összetevőnek köszönhetően a szakadt hajszálerek és a bőrpír elhalványodik. A szérum hatására a bőr nyugodtabb és sokkal ellenállóbb lesz a külső hatásokkal szemben. 

Használata: Napont kétszer kellene használni. Miven nagyon nehéz a textúrája azért nem kell az egész arcot bekenni vele. Helyi kezelésre megfelelő. Egy dolgot kifejezetten nem szeretünk ebben a szérumban. Nagyon apró üvegben érkezik a termék, amely akkor sem tart sokáig, ha spórolsz vele. 

3. Pharmaceris N C-Capilix

A Pharmaceris semmiképpen nem maradhat ki a felsorolásból. Jó rosaceára hajlamos arcbőrre, de fáradtan kinéző és hiperpigmentált bőrre is. A természetes formulát nem tömték tele túl sok összetevővel. A C-Vitamin  nagyszerűen erősíti a gyenge hajszálereket, valamint a külső tényezőkkel szemben is nagyobb immunitást biztosít. Másrészről az  avokádóolaj hidratálja és regenerálja a bőrt, míg a kukoricaolajnak ránctalanító hatása van.

Használata: Naponta akár kétszer is használható. Annak ellenére, hogy bár elég zsíros az állaga, nem hagy maga után nyomot. A termék legalább egy havi rendszeres használata kell ahhoz, hogy az első eredmények jelentkezenek. Nekünk elsősorban az ára és a kiszerelés mérete miatt nyerte el a tetszésünket. 

4. Janssen Cosmetics Daily Couperose Serum

A Janssen Cosmeticsnek is van megoldása az érzékeny, reaktív és rosaceás bőrre. Bár az összetevők listája elég hosszú, többségük természetes anyagú, vagyis elég valószínűtlen, hogy irritációt váltana ki. A szérum főbb alkotóelemei a vadgesztenye, az édesgyökér és a csalán kivonatai behatolnak a bőr alsó rétegeibe és onnan erősítik meg a hajszálereket, hogy azok kevésbé legyenek láthatóak. Az olyan egyéb összetevők, mint a bisabolol és az allantoin pedig hatékonyan gátolják meg a gyulladást és enyhítik az bőrpírt. 

Használata: A szérum állagra inkább emlékeztet gélre és bár naponta akár kétszer is használható, javasolt, hogy csak az esti arcápolási rutinba építsük be. Ennek oka, hogy sokáig tart mire felszívódik és ragacsos bevonatot képez az arcon. 30 ml-s üvegbe csomagolják.  

5. The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% 

Ez a szérum igazi főnyeremény, nem csak a rosaceára hajlamos, az érzékeny vagy az érett bőrrel is csodákat művel, de az egészséges, bár kissé fakó arcnak is képes visszaadni a ragyogását. A C-Vitamin a formula fő alkotóeleme, amely könnyedén halványítja el a hiperpigmentációt és egységesíti a bőrtónust. A szérum eltünteti a finom vonalakat és az új ráncok megjelenését is késlelteti.  

Használata: Fontos, hogy egyazon arcápolási rutin részeként más C-vitamin tartalmú készítményt már nem alkalmazhatsz. A hivatalos honlap állásfoglalása szerint a szérum felvitelét követően szerencsés elkerülni a napsugárzást, éppen ezért tanácsoljuk az őszi és téli időszakban történő használatát. Néhány vevő feszülő érzésre panaszkodott, ám a gyártó szerint ez teljesen normális reakciónak tudható be.

Copyright © 2024. All rights reserved.