A legjobb sminkötletek barna szeműeknek. Tökéletes smink barna szemhez

A megfelelő smink, különösen a szemhéjfesték szemszínnel való egyeztetése igazán trükkös és bonyolult lehet. Ha barna szemeid vannak, és nem vagy biztos benne, hogy mely árnyalatokat érdemes választanod, olvass tovább. A cikkben hasznos trükköket és inspirációt találsz majd a sminked elkészítéséhez.

Milyen szemfesték illik legjobban a barna színű szemhez?

Az az igazság, hogy a barna szemű nőknek vannak a szemhéjfesték színválasztása szempontjából a lehető legszélesebb körű lehetőségeik. Majdnem minden árnyalat jól áll nekik. Ha a te szemed is barna, egyszerűen  illeszd a szemhéjfesték színét aznapi ruhádhoz.

Azonban egy nagyon fontos tényező van, ami meghatározza a szemhéjakra felvihető árnyalatok kiválasztását. Nevezetesen, meg kell tudnod határozni a szemed színét. Hogy tisztázzuk, ha a szemed mogyoróbarna, és ha az íriszben meleg tónusokat látsz, akkor a szemed sminkjének is meleg árnyalatűnak kell lennie. Ha meglehetősen sötét, csokoládé vagy hűvös színeket látsz – a szemhéjfestékeket is hűvös árnyalatokban érdemes választani.

A barna szem sminkje. Az arcszín

Egy másik meghatározó tényező, ami befolyásolja a végső sminkhatást, az az arcod tónusa. Fontos tudni, hogy az arcbőröd színe hideg vagy meleg árnyalatű-e, és eszerint választani megfelelő szemhéjfestékeket. A meleg, olívás arcszín meleg színekkel, arany, bézs, barackos árnyalatokkal, olívával és vaníliával mutat jól. A hideg arcszín jobban mutat kék, sötétkék, sötét bronzokkal és lila árnyalatokkal.

Mindkét típusú arcszín jól néz ki krém, bézs árnyalatokkal.

A barna szem sminkje. A szempillák

A barna szemű nők szempillái jellegüknél fogva sötétek, ezért jobb elkerülni a barna szempillaspirál használatát, mert a szempillák kevésbé kivehetőek lesznek a szemek színével való egyezés miatt. A legjobb, ha az időtlen klasszikus mellett döntünk, ami a fekete szempillaspirál.

Ha úgy érzed, hogy egy kis extravagáns játékot vinnél a megjelenésedbe, akkor egy másik (még sötét) árnyalathoz is nyúlhatsz. Például próbálkozhatsz sötétzöld, sötétkék vagy sötétlila szempillaspirállal. Alapvetően a kék szempillaspirál, amely szép árnyalatú (pl. búzavirág kék) is jól mutat barna szeműek esetében. Az egyetlen feltétel, hogy a kék szín jól pigmentált legyen.

A barna szem mindennapi sminkje. Milyen színeket válasszunk?

A smink akkor néz ki a legjobban, ha semleges szemhéjfestéket használunk. Emellett minden matt vagy finom, szatén árnyalat is jól működik. A fényesen csillogó gyöngy árnyalatokat alkalmi jelleggel használjuk, esti megjelenéskor, azonban ha az ilyen árnyalatok nagy rajongója vagy, ritkán használhatod őket napközben is, például azért, hogy finoman kiemelje a szemhéjat. Használhatsz gyönyörű bézs gyöngy árnyalatot a szemek belső sarkára.

Ezen túlmenően, a világos és sötét bronzok (a hideg vagy meleg bőrtónusnak megfelelően) mellett játszhatsz szürke, sötétkék vagy zöld árnyalatokkal is a napi sminkeléskor.

A barna szem mindennapi sminkje. Hogyan kell csinálni?

Kövesd az alábbi lépéseket a smink elkészítéséhez:

  1. Használj szemhéjfesték alapozót. Ezzel meghosszabbíthatod a szemhéjfesték élettartamát.
  2. Vigyél fel egy nagyon világos, matt vanília árnyalatot közvetlenül a szemhéjra, a szemöldök alá. A szem belső sarkára is alkalmazhatod.
  3. Használj a szemhéjon világosbarna (ha az írisz világos, mézes árnyalatú), vagy sötétbarna (ha az írisz sötét, csokoládé árnyékos) színt.
  4. Fogj egy szemceruzát, melynek színe sötétebb, mint a szemhéjra alkalmazotté. Rajzolj egy vonalat a szempillavonalra, és próbáld meg finoman elkeverni (használhatsz Q-tippet). Ugyanezt megteheted az alsó szemhéjnál is. Ha még jobban szeretnéd fokozni a szemed szépségét, akkor hasonló színű szemhéjfestéket is alkalmazhatsz.
  5. Pontosan fesd ki a szempilláidat egy fekete szempillaspirállal. Ha extravagánsan szeretnél kinézni, akkor más, sötét színű szempillaspirálhoz is nyúlhatsz (lsd fent).

A barna szem alkalmi sminkje. Hogyan kell csinálni?

Az alkalmi szem smink alapja lehet a fentebb leírt mindennapi változat. Ez a smink fokozható, ha a szemceruza más árnyalatait választjuk, vagy a szem külső sarkát is hangsúlyozzuk merész színekkel, mint például az ibolya, az azúrkék árnyalatok, a gyöngy árnyalatokkal kombinált szürkék, vagy az ebben a szezonban divatos fémes árnyalatok. Használhatsz továbbá gyöngyös, csillogó árnyalatokat is, amivel kiemelheted a szemöldök környékét és a szem belsejét.

Ne feledd azonban, hogy az intenzívebb szemhéjfesték használata során kevésbé telített rúzst kell használni. Ha erőteljes szemfestéket választasz, mint például füstös hatású smink, válassz világos árnyalatú rúzst, amely hasonlít az ajkad természetes színéhez. Például a matt vagy szatén rúzs tökéletes választás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2024. All rights reserved.