Hogyan nézett ki a szem sminkje? 1920-as évektől napjainkig.

Egyértelmű, hogy mint minden, a szem sminkje is változott az évek múlásával. Régen a nők fekete szemceruzával és vastag réteg szempillaspirállal hangsúlyozták ki a szemüket. Naponta használtak krémeket és ápoló szereket. A kozmetikumok összetétele is változott, ami sokkal hatásosabb termékeket eredményezett. Manapság nagy igény van a szempilla ápoló szerekre.

Make up changes from 1920sA smink változása az 1920-as évektől mostanáig. Minden korszaknak megvan a saját szépségikonja. Az 1920-as 30-as években például Pola Negri, Marlene Dietrich, Coco Chanel és Greta Garbo, ha csak néhányat említünk meg. Ők alapozták meg a smink divatját az elkövetkező néhány évtizedben. Ez a bőr meleg árnyalatokkal való színezését, a szájkontúr és az erős vörös rúzs használatát, és a szmem környékén pirosító használatát jelentette. Hogy nézett ki a szem ebben az időben? A szemöldök vékonyra, élesre és íveltre volt szedve. Sokszor a nők leborotválták a szemöldüküket, csak hogy újat rajzolhassanak a helyére. A szemhéjak füstös- szem hatásúra voltak festve, az egyetlen különbség az volt, hogy az alsó szemhéjak finomabban voltak kifestve mint ma. A szempillák vagy ki voltak spirálozva, vagy műszempillákat alkalmaztak. Az 1940-es években a smink szolidabb lett.

1950sA smink teljesen megváltozott az 1950-es években. A legnagyobb szépségikonok Marilyn Monroe és Audrey Hepburn lettek. Az arcot matt alapozó, és rengeteg púder borította. A száj világos rúzzsal vagy szájfénnyel volt kifestve, és sötétebb árnyalatú kontúrja volt. A változások a szemnél is észrevehetőek. A szemöldököt vastagabbra hagyták, egy vonalban kezdődött az orr aljával. A szemek tussal voltak kihúzva, az úgynevezett macskaszem stílusban. Ez a stílus még ma is igen kedvelt a fiatalok körében. Természetesen a szempillaspirál használata kötelező volt.

Az 1960-as évek a sokágú „Twiggy” stílust hozták. A sápadt fehér arc, és a kerek szemöldök jött divatba. A szemhéjakon fehér vagy kék festék volt, aminek következtében a szemek jobban kinyíltak, kör alakúak lettek. A szempillákon vastagon volt a spirál, sőt az alsó szemhéjra még műszempillát is ragasztottak, amit fekete szemceruzával egészítettek 1960ski. Néha a műszempillák háromszög alakúak voltak. A szem ráncait fekete vonalakkal festették ki, ami a szem nagyítását szolgálta.

1970sAz 1970-es évek, a természetes és ragyogó színek kora. Az 1970-es évek a hippik korszaka. Nagyon divatos színek lettek a rózsaszín, a lila, a barna, kék fehér és cseresznyepiros. A pirosító az arc közepére került, a szemöldökök természetes formában voltak. A kozmetimukok csillámmal voltak megtöltve, melyek sokszor ragyogtak a sötétben.

A 1980-as években az arc és a száj mattítása volt divatban. A füstös szem és a természetes szemöldök visszatért. A száj ki voltak festve vörösre, kontúrt használtak. A szemek fekete, szürke, lila vagy zöld szemhéjfestékkel voltak kifestve. Az 1980-as évek „goth” sminkje nagyon híressé vált. Lényege a világos bőr, és a sötét száj. Az 1990-es évek és a XXI-dik század az elmúlt korok smink divatjának kombinációja.

Disco girlMik azok a szempilla ápoló szerek?
A múltban a nők rengeteg féle növényi olajat használtak a pilláikra. A kasztorolaj volt a legelismertebb, ami még napjainkban is közkedvelt. A tehetősebbek megengedhették maguknak a nylonból készült műszempillákat. Manapság már a szempilla ápoló szereket választják.

Nanolash Eyelash Serum
Nanolash

A szempilla áploóknak hála a pillák hosszabbra nőnek, dupla tartásuk lesz, megvastagszanak. A kezelés alatt láthatóan erősebbek és dúsabbak lesznek. A növényi kivonatok gondoskodnak a szemhéj bőréről, hogy táplált legyen, és ne száradjon ki. Sokkal praktikusabb az igazi pillák erősítésébe fektetni pénzt és időt, mint a műszempillák használata, főleg, hogy ezeknek a használata egyszerű, csak egy vonalat kell húzni egy ecsettel.

Hogyan működik a Nanolash ápolószer?

A Nanolash csak természetes, növényi eredetű összetevőket tartalmaz. Ezeknek hála a szempillák hosszabbak, erősebbek és dúsabbak lesznek. Az összetevők biztosítják a regenerálást, táplálást, és a pillák ívelését. A Nanolash alkalmazása esténként száraz és tiszta bőrön történjen. Az ecsettel az alsó és a fölső szemhéjon alkalmazzuk. Az első 2-3 hét után már látható az eredmény, de a tökéletes eredmény csak kb. 2 hónap után lesz látható. A Nanolash nem okoz allergiát, teljesen biztonságos a szemhéj bőrére tekintve.

Jópár szépségikon irigykedne rád a hosszú pilláid miatt.

12 Komment “Hogyan nézett ki a szem sminkje? 1920-as évektől napjainkig.”

 1. Eszter

  Sokszor volt már bőrallergiám és a szemem is érzékeny, de ez a szérum mégis bevált. 🙂 Olyan szép hosszúak lett a pilláim! <3

  Válasz
  • Petra

   Csak megerősíteni tudom. 🙂 Nálam is bevált. 🙂

   Válasz
 2. Tina

  Évek óta használok szempilla szérumokat. Jobban szeretem, mint a műszempillát annak ellenére, hogy ez utóbbi gyorsabb hatású. Sok vele a vívódás, folyton vissza kell menni igazításra.

  Válasz
 3. Lili

  Azt utáltam a műszempillában, hogy mindig vissza kellett vele járni a kozmetikushoz és folyton vigyázni kellett, mit csinálok.

  Válasz
  • Alexandra

   Szerintem a műszempilla a legrosszabb választás, mert szörnyen károsítja a szempillákat.

   Válasz
   • Margit

    Hosszú ideje műszempillás vagyok és sosem volt vele bajom. Ha képzett szakember csinálja, akkor nincs miért aggódni.

    Válasz
 4. Márta

  Én a legjobb szalonban csináltattam a műszempilláimat, mégis, miután levették, iszonyú állapotban volt a pillám

  Válasz
 5. Amália

  Kb 1 éve hagytam abban a műszempillázást, azóta szérumot használok. Sokkal jobb állapotban vannak a pilláim, szóval most nagyon boldog vagyok.

  Válasz
 6. Gréta

  Ez a szérum tényleg nagyon hatékony és finom. Nem okoz irritációt még kontaktlencse használat esetén sem.

  Válasz
 7. Viktória

  Nagyon jókat hallottam erről a szérumról. Hogy tényleg hat és nagyon jó összetevői vannak, így nem okoz irritációt. Nyilván az ár ebből következik

  Válasz
  • Ada

   Ami azt illeti, sokkal olcsóbb, mint a műszempilla

   Válasz
   • Gabriella

    Szerintem nem is kéne összehasonlítgatni a kettőt. A műszempilla lehet, hogy extra hosszú és dús, de akkor is mű. Míg egy szérum táplálja, erősíti és hosszabbítja a természetes szempillákat. 🙂

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2024. All rights reserved.