Hogyan tisztítsd a sminkecseteket? D.I.Y. megoldások az otthoni fertőtlenítésükre

Legalább havonta egyszer az összes smink eszköznek, mint aaz ecsetek, szivacsok, szempillagöndörítő tisztítva kell lenniük. Hogy miért? Eőször is amikor ezeket a bőrünkön használjuk összegyűjtjük vele az elhalt sejteket és baktériumokat, amiket a sminkkel elterjesztünk. Másodszor, a smink ecsetek ha nem megfelelően vannak tárolva, például nyílt evegőn sminktáska helyett, ki vannak téve a pornak. Vegyük figyelembe, hogy ez is az arcunkra kerül a sminkkel együtt. Természetesen a smink tároló táskát is takarítani kell. De hogy csináljuk helyesen?

HowToCleanYourMakeupBrushesNaturally-1400x450

Általánosan bármelyik patikában hozzá lehet jutni fertőtlenítőszerhez. Ezeket érdemes az ecsetekre fújni, majd hagyni megszáradni hogy az összes baktérium elpusztuljon.

A második módszer hagyományosabb. Egy tálba smink eltávolító szert, vagy meleg szappanos vizet keverjünk össze. Az ecseteket úgy tegyük bele, hogy az a rész amit fogunk ne érjen bele a folyadékba. Néhány óra után papírtörlővel töröljük át őket óvatosan, majd hagyjuk megszáradni. Ne használj hajszárítót, mert a meleg levegő nem tesz jót az ecsetnek.

Van mégegy módszer a smink eszközök tisztítására, amihez nem kell sem fertőtlenítőszert venned, sem szappanos vizet előkészítened. Létrehozhatod a saját tisztítószeredet otthon is. Fogj egy spray üveget, melyet alaposan kimostál előtte. Tegyél bele 70 % vizet, 10% alkoholt, vagy kézfertőtlenítőt, valamint 10 % kézkímélő mosogatószert. Rázd fel, hogy az összetevők jól összekeveredjenek. Egy zsebkendőre fújd a szert, mellyel a sminkeszközöket töröld át, majd hagyd megszáradni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2024. All rights reserved.