Lenyűgöző sminket szeretnél? Kerüld EZEKET a hibákat!

Mindannyian rontottunk már el sminket. Még a világhírű hírességek sem kivételek ebből a szempontból. Az rendben van, ha időről időre „megtörténik”, de nem folyamatosan. Ha szeretnéd tudni, hogy mit érdemes elkerülni sminkelés során, olvasd el ezt az útmutatót. Ki tudja – talán ennek köszönhetően kezdesz majd úgy sminkelni, mint egy profi?

7 hiba a sminkelésben – vigyázz, talán te is elkövetsz ezek közül néhányat!

1. A megfelelő hidratáló krém hiánya

Ez egy nagyon gyakori hiba: sok nő mossa le az arcát géllel vagy habbal, és aztán nem használ krémet. Ez egy nagyon egyszerű módja a bőr kiszáradásának. Az arc hidratálásának hiánya csökkenti a bőr védekező funkcióját, és hozzájárul a rugalmasság elvesztéséhez, és (sajnos) felgyorsítja a bőr öregedését. Ezen túlmenően a közvetlenül a bőrre felvitt alapozó elveszíti a tapadását, és ez kihat az egész smink tartósságára.

2. Nem megfelelő színű alapozó

Még a legjobb alapozó is elronthatja az egész hatást, ha nem illeszkedik a bőr színéhez. A hölgyek gyakran használják ugyanazt az alapozót egész évben, elfelejtve, hogy a bőr nyáron más árnyalattal rendelkezik, mint télen. Ezért annak érdekében, hogy az arcunk mindig tündököljön, mindig legyen egy “nyári” és  egy”téli” alapozónk is, amelyek tökéletesen illenek az arcunk színéhez. Ha problémába ütközöl van a megfelelő termék kiválasztásában – kérj segítséget egy sminkestől vagy szakképzett értékesítőtől.

Jó megoldás BB vagy CC krém vásárlása is – ezek tökéletesen alkalmazkodnak a bőr színéhez, továbbá bőrápoló tulajdonságokkal is rendelkeznek, és szépen kisimítják a bőrszínt.

3. Túlzásba vitt korrektor használat

A korrektor egy csodálatos termék – eltünteti a sötét karikákat a szemek alatt, a vörösséget, a tökéletlenségeket, a pattanásokat és más bőrhibákat. Sajnos gyakran hajlamosak vagyunk eltúlozni a mennyiségét, és túl sokat használjuk – leggyakrabban a szem alatti finom bőrön. A korrektor túlzott használata túlterheli a szemhéjak bőrét, és ahelyette, hogy rendbe tenné a problémákat – ráncokat okoz és csökkenti a bőr rugalmasságát. Ne feledd, hogy a korrektornak el kell rejtenie a tökéletlenségeket és jól össze kell keverednie a bőrrel és az alapozóval. Ha túl sokat használsz belőle – ahelyett, hogy elrejtené, amit el akarunk rejteni -, csak a odavonzza a figyelmet a bőr tökéletlenségeire.

4. Túl erős kontúrozás

A túlzás gyakran a természetünkben van. A tökéletes megjelenés érdekében nemcsak túl sok korrektort használunk, hanem gyakran túlságosan kontúrozzuk is az arcot. Előfordul, hogy a kontúr kozmetikumok világosabb és sötétebb tónusai közötti sorokat nem pontosan keverjük. Ezáltal az arc túl éles és világos lesz, ami öregít és túl nagy hangsúlyt ad az egész arcnak. Az arc kontúrozását óvatosan kell elvégezni, kis mennyiségű kozmetikai anyaggal, és fokozatosan (mérsékelten) elérni a hatást.

5. Koszos ecsetek, szivacsok és beauty blender

Igen, igaz, hogy a smink ecsetet nem kell minden nap mosni, de ne feledjük, hogy a baktériumok mellett, amelyek káros hatást gyakorolnak a bőr megjelenésére, kozmetikai maradványok is vannak rajtuk, amelyek természetesen nem járulnak hozzá a szép és tökéletes sminkhez. Ha tegnap lila szemhéjfestéket használtál, és ma már világos, vanília árnyalatot szeretnél – gondolhatod, hogy a tegnapi lila maradványai is a szemhéjra kerülnek majd.

Az alapozó szivacsokat is gyakran le kell mosni, mert a zsíros alapanyag maradványai újra fekenődnek az arcra, és kellemetlen foltokat hozhatnak létre. Ezért a higiéniai okok mellett az eszközök tisztán tartásának beláthatjuk, hogy további funkcionális szempontjai vannak.

6. Nem megfelelő árnyalatú ajakceruza

Az ajakceruza egy eléggé specifikus kozmetikum. Igen, ott tartja a rúzst, ahol kell, de csak rövid ideig megoldás. Néhány óra elteltével eltűnik a rúzs az ajkunkról, míg az ajakceruza, amely gyakran egy kicsit hosszabb ideig tart, felhívja a figyelmet az ajkak körüli, kis szemet gyönyörködtető, különálló és természetellenes vonalra.

E hatás elkerülése érdekében az ajkakat a kiválasztott ajakceruzával kontúrozzuk, majd óvatosan töltsük ki vele az egész ajkat, és csak ezután lépjünk tovább és használjuk a rúzst a kiválasztott színben.

7. Rosszul használt pirosító

Ha túl sok highlighter-t használsz, egyszerűen túl erős világosító hatást hozol létre, azonban a nem megfelelően vagy túl erősen felvitt pirosító sokkal rosszabb, groteszk hatást eredményez. Az arcod mesterségesnek, kicsit nehéznek és fáradtnak fog tűnni, miközben a pirosítónak éppen az ellenkezője lenne a célja: az arcnak fiatalabbnak, frissnek és kipihentnek kellene lennie.Ha nem tudod, hogyan használd, egyszerűen mutatóujjad és a hüvelykujjad segítségével jelöld meg a fül csúcsa és az orr csúcsa közötti vonalat, és csak itt vidd fel a pirosítót finoman az arcodra. Ennek a finom vonalnak a fültől egészen az arcig kell húzódnia.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2024. All rights reserved.