Mi az a beauty blender és hogyan kell használni?

A Beauty Blender egy szivacs, amelyet folyékony smink használatához fejlesztettek ki. A formája lehetővé teszi a használni kívánt kozmetikum kényelmes és egyenletes eloszlatását az arcon. Honnan származik a Beauty Blender, milyen tulajdonságai, felhasználásai és típusai vannak? Hogyan kell használni, tisztán tartani és kiválasztani az eredeti változatot?

Beauty Blender – mi is ez, és honnan származik?

A Beauty Blender-t a Hollywoodi sminkművész, Rea Ann találta fel és szabadalmaztatta 2002-ben. A smink felvitelére tervezett rózsaszín csepp formájú kis szivacs gyorsan népszerű lett. Napjainkban nemcsak a híres sminkművészek, hanem a világ minden tájáról származó nők is nagy megelégedéssel használják. A Beauty Blender-t könnyű felismerni jellegzetes csepp alapkjáról. Mivel nincs éles széle, megkönnyíti a smink egyenletes felvitelét az arcra. Ennek eredményeképpen nincsenek csíkok, foltok, elszíneződések és a finom vonalak és átmenetek is sokkal kevésbé láthatóak.

Beauty Blender – tulajdonságok és használat

A Beauty Blender egy puha és rugalmas, porózus szivacs. A méhsejtre emlékeztető szerkezetének köszönhetően hatékonyan megtartja a vizet. Ha használat előtt nedves lesz, a kozmetikumot csak minimális mértékben szívja fel. A Beauty Blender nem tartalmaz latexet, illatmentes és hipoallergén. Azonban rendszeresen tisztítani kell.

Eredetileg arra találták ki, hogy megkönnyítse az alapozó felvitelét. Mindazonáltal az idő múlásával a használatát kiterjesztették, és most már segíti a krém, a korrektor és még a pirosító felvitelét is.

Beauty Blender – típusok

Az eredeti Beauty Blender mérete 5,5 cm és 3,5 cm között van, súlya 4 g és rózsaszín színű. Idővel a szivacsok sok más méretben, formában, színben és célból kezdtek megjelenni. Napjainkban a kozmetikai piac különböző típusaiban bővelkedik, melyek a következők:

  • Beauty Blusher – a Beauty Blender egy kisebb változata, melyet krém vagy por állagú pirosító felvitelére  használhatunk. Szürke színe megkönnyíti az árnyalatok elkeverését.
  • Beauty Blender mikro- és mini– a miniatűr Beauty Blender még nagyobb pontossággal segít a kozmetikumokat felvinni, különösen a szemek, a szemhéjak vagy az orr körül. Lehetővé teszi az arc pontosabb kontúrozását és fényesítését.
  • A White Beauty Blender-t színtelen készítmények, például krémek és szérumok alkalmazására használják.
  • A Black Beauty Blender-t önbarnító használatára tervezték.
  • A Blotterazzi szivacs célja a felesleges faggyú összegyűjtése. Frissíti a sminket és nem bántja azt. Előnye, hogy egyenletesen elnyeli a faggyút, és nem dörzsöli le a sminket, míg más termékek csak azokról a helyekről gyűjtik össze a felesleges faggyút, ahova odanyomjuk őket.

Beauty Blender – hogyan kell használni?

A Beauty Blender használatához nedvesítsük be a szivacsot vízzel, és a felesleges vizet egy törülközővel nyomjuk ki belőle. Miután készen áll a szivacs, dörzsöljük a sminktermékbe és vigyük fel az arcra. Óvatosan, de határozottan nyomjuk meg. Ne törölje le a szivacsot az arcon, csak ugráló mozdulatokkal vigyük fel az anyagot, majd nyomjuk a sminket a bőrbe, hogy hibátlan legyen. Az applikátor szélesebb része nagyobb területekre alkalmas, mint például a homlok és az arc, a hegyes perem pedig a kisebb területekre, például a szemekre és az orr körül.

Hogyan lehet az eredeti Beauty Blender-t kiválasztani?

Minden alkalommal, amikor egy termék népszerűvé válik, a hamisítványok száma hirtelen megnő. Ez vonatkozik a Beauty Blender-re is. Sajnos egyre nehezebbé válik annak meghatározása, hogy a termék valódi-e a legtöbb applikátor címkéjén feltüntetett félrevezető és hamis információk miatt. Annak ellenére, hogy mindenütt vásárolhatunk hamis terméket, úgy tűnik, hogy az online vásárlás a legkockázatosabb megoldás. Ebben az esetben figyelembe kell venni a meglepően alacsony árat, bár ez is félrevezető; a gyártók ugyanis folyamatosan emelik a hamis másolatok árát, hogy ezzel is félrevezessék a potenciális vásárlókat. Az eredeti Beauty Blender rendkívül puha, kisebb pórusokkal rendelkezik, mint a hamisított, és könnyebben elnyeli a vizet, ezáltal növeli a méretét és rugalmasabbá válik. Ezenkívül a lekerekített forma miatt nem lehet függőleges helyzetbe állítani.

Hogyan tartsuk tisztán a Beauty Blender-t?

A Beauty Blender-t minden használat előtt vagy után meg kell mosni: a gyártó garantálja, hogy tökéletesen megőrzi eredeti alakját akár 4 hónapig is! Érdemes erre a célra kifejlesztett szappannal és folyadékkal mosni, de szokásos szappannal vagy samponnal is megoldható. Miután alaposan megtisztítottuk, tegyük félre, és hagyjuk megszáradni – győződjünk meg róla, hogy a hely, ahova tesszük jól levegőzik, távol van a fűtőtesttől és nedvességtől, illetve napfénytől. Ezen feltételek be nem tartása negatívan befolyásolja a termék tartósságát.

A Beauty Blender minden használat esetén veszít intenzív színéből. Ez természetes jelenség, tehát nem kell aggódnunk miatta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2024. All rights reserved.