Hogyan hozzuk helyre a sérült körmöket gél manikűr után?

A zselés manikűrnek vagy egyszerűen csak a zselés körmöknek rengeteg előnye van: mindenekelőtt hosszan tartó és kényelmes megoldás. Sajnos ez a manikűr nagyon károsítja a körmöket. Miért károsítja a körmöket a zselés körömlakk? Hogyan hozzuk helyre a körmöket a zselés körömlakk után?

Miért okoz kárt a gél manikűr a körmökben?

Az ok, amiért a zselés lakk rontja a körmök állapotát az az, hogy ez a fajta manikűr néhány réteg erősen ható körömlakk felvitelét igényli. A zselés körömlakk egy vegyszerrel terhelt termék, amely nem tartalmaz semmilyen tápláló összetevőt. A körmök gyenge állapota a gél lakk hosszú távú, rendszeres használatából fakad, a körmök törni kezdenek és egészségtelen színűek lesznek. A zselés manikűr újbóli elkészíttetése is elkezd gondot okozni, de ez nyilvánvaló és természetes – miért maradna a körömlakk a sérült körömlemezeken? Ahelyett, hogy megtapadna a lemezeken, lepattogzik és lejön a körmökről. Mit lehet ilyenkor tenni? Tarts szünetet és szentelj időt a körmök ápolásának.

Hogyan hozzuk helyre a zselés manikűr utáni sérült körmöket?

A zselés lakkot úgy kell eltávolítanod, hogy ne okozzon kárt. Ha nem tudod, hogyan kell csinálni, inkább bízd szakemberre a munkát, minthogy kockáztass. Miután eltávolítottad a zselét, rövidre kell vágnod a körmöket, hogy azok gyorsabban megerősödjenek. Ezt követően alkalmazz szerves olajat (naponta többször) vagy körömápolót. Használj gyakrabban kézkrémet, ideális esetben minden kézmosás után.

A gél utáni körömjavításnak együtt kell járnia az étkezési szokások megváltoztatásával. Az egészséges körmökhöz szükséges ételeknek szilíciumban, magnéziumban, cinkben, vasban, C-vitaminban, B-vitaminokban, zsírsavakban és sok ásványvízben gazdagnak kell lenniük. Az egészséges ásványi anyagokat, vitaminokat és savakat megtalálod a magvakban, a korpában, a zsírszegény húsokban, a tojásban, a darában, a hüvelyesekben, a halakban, a lenmagolajban és az olívaolajban.

A gél-manikűr szünetnek két-három hónapig kell tartania. A szünet alatt ne viselj körömhosszabbítást vagy körömlakkot. Ha a jövőben is tervezel gél manikűrt, ne feledkezz meg a fehérjében gazdag alapról, amely alapozza, erősíti és táplálja a körmöket. A vitaminos alapozó E-vitamint és B5-vitamint tartalmaz, amelyek egészségesen tartják a körömlemezeket.

Copyright © 2024. All rights reserved.